Annonse
00:01 - 08. april 2016

Heisann Montebello

Flaggtale diagnostiserer Norge anno 2016 fra perspektivet til en presset mann på Oslos vestkant.

Frustrert borger: Dan Andersens hovedperson inkarnerer en norsk middelklassekombinasjon av fortrengning og dårlig samvittighet. Foto: Paul S. Amundsen
Annonse

Hvis man googler «våre verdier», leder alle de første treffene til diverse selskaper: Shell, Norgestaxi, EY, Havfisk, Wiersholm. I ett av dem jobber de for eksempel ut fra «et sett med felles verdisetninger som gir retninger for våre handlinger og vår atferd».

Hvordan ville et slikt sett med verdisetninger lyde for Norge i 2016? Hva er den «norske fortellingen» i dag? Det er blant spørsmålene Dan Aleksander Andersen stiller sin hovedperson i den nye diktsamlingen Flaggtale.

 

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.