Annonse
00:01 - 22. april 2016

Dårlig tid

Daniel Clowes’ første tegneserieroman på seks år er en dyktig utført, men underveldende tidsreiseromanse.

Romantikk, tragedie og tidsmaskin: Patience er spekket med spesifikke tegneseriereferanser – og en ektefølt og fullstendig uironisk hyllest til livet og kjærligheten. Illustrasjon: Daniel Clowes
Annonse

Sammen med Chris Ware er Daniel Clowes en av en liten håndfull individer det amerikanske litterære etablissementet er i stand til å forestille seg at potensielt kan produsere Den store amerikanske romanen i tegneserieformat. Etter Clowes la ned énmannsantologien Eightball med den virtuose superheltdekonstruksjonen The Death-Ray i 2004, er hver nye utgivelse blitt møtt med forventninger om et nytt – og romanformet – mesterverk.

Dette gjelder ikke minst hans nye bok Patience, som både er Clowes’ første nye arbeid av betydning siden 2010 og hans lengste fortelling noensinne.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.