Annonse
00:00 - 18. mars 2016

Yahya Hassan skadet

Foto: Fra Facebook/Yahya Hassan
Annonse

4. mars trykket Morgenbladet en reportasje der vi fulgte Yahya Hassan en kveld i Århus. Den 20 år gamle danske dikteren fortalte blant annet om voldstrusler fra den kriminelle banden Black Army. På søndag publiserte Hassan et Facebook-innlegg der han beskriver en hendelse fra forrige lørdag, akkompagnert av fem bilder som viser dikteren med blodige sår og en arm i gips: «Mens jeg stopper på rødt i krysset på Randersvei i retning byen, kommer en bil kjørende mot kjøreretningen med kursen mot meg. Den blokkerer veien foran meg, og tre «menn» stiger ut med store ISIS­-sabler og køller. Jeg legger fra meg motorsykkelen for å løpe for livet, men jeg løper mot en annen død enn den som er i hælene på meg. Den eneste metode for å få hjelp fra en forbipasserende bilist, er ganske enkelt å gå ut foran vedkommende, så takk for hjelpen og unnskyld forskrekkelsen og ærlig talt, så vil jeg heller meies ned av et kjøretøy med en tilforlatelig borger i, enn jeg vil gi dere håndlangere æren for noe. Så jeg ble meiet ned i 60 kilometer i timen, og røk innunder varevognen hvor jeg var fastklemt i noen sekunder […] Mens jeg fikk hjelp av de involverte, stjal amatørmorderne min Kawasaki […] Jeg ble hentet av en ambulanse og eskortert av politiet».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse