00:00 - 04. mars 2016

Sykling i tekst og bilder

Sosialantropologi kan brukes til så mangt, blant annet til å utvikle en velfungerende sykkelkultur.

Foto: Library of Congress

Samme uke som Fremskrittspartiets samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen snakket entusiastisk om sykling, i forbindelse med lanseringen av Nasjonal transportplan 2018–2029, så et nytt e-magasin om sykkelkultur dagens lys, med antropolog Katja Bratseth som redaktør.

– Hvorfor et magasin om sykkelkultur?

– Siden jeg flyttet til Oslo fra Aarhus i Danmark for et halvt år siden, har jeg følt at det har vært behov for dette. Det er mye snakk om antall kilometer med nye sykkelveier, men det har ikke vært fokusert like mye på hvordan vi tar i bruk disse kilometerne, på hva vi gjør på sykkelveiene, sier Bratseth, som har kalt bladet «Ny nordisk sykkelkultur».

Annonse