00:00 - 11. mars 2016

Djevelens advokat

Sissel Gran er blitt kalt «kjærlighetens forsvarer». I sin nye bok forsvarer hun den som går.

Oppbrudd: Sissel Grans historier om løsrivelse gir et tankevekkende innblikk i hvordan vi ikke bør behandle hverandre. Foto: Tine Poppe

«Dump the motherfucker already!» Slik lyder et gjengangerråd fra den amerikanske psykologen og sexologen Dan Savage, som ukentlig besvarer spørsmål om sex og samliv på podcasten The Savage Lovecast. Rådet kan virke nådeløst, men ofte har han rett: Det er ingen skam å gi opp. Faktisk kan det være sunt – særlig hvis man tråkker rundt i et forhold man skulle ha brutt ut av for lenge siden.

Slik er det for mange av de 17 «informantene» parterapeut og psykolog Sissel Gran har intervjuet i sin fjerde bok, Det er slutt. Historier om løsrivelse. De har alle brutt ut av lange forhold (hun kaller dem «utbrytere»): Noen har vært gift, noen har barn sammen – flere har gått med oppbruddstanker i mange år.

 

Annonse