Annonse
00:00 - 05. februar 2016

Studenten og nobelprisvinneren

Annonse

Elon Green: «Saul Bellow’s Last Interview» www.hazlitt.net, 28. januar

Joda, det finnes så mange av dem – «mine minner med den aldrende mesteren», artikler om studenter som møtte Nabokov på slutten, eller John Williams, eller Saul Bellow. Men så er de jo overraskende ofte svært lesverdige også. Når geniet er under torva, er det liksom mulig å se forbi superstjerneglansen. Elon Green var Bellows student, og noe tilfeldig ble han den siste som intervjuet nobelpris­vinneren. Han skriver fint om dette og om Bellows siste år. Video får vi også, og selvsagt litt jiddisk visdom fra den gamle rabagasten. På spørsmål om hvorfor han – som var universitetslærer hele sitt liv – aldri underviste i sine egne romaner, lød det: «That, he replied, would be needless self-aggrandizement. He was fond of a Yiddish proverb: Why chew your own cabbage twice»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse