Annonse
00:00 - 12. februar 2016

Eksistensiell motgransking

Algeriske Kamel Daoud brukar eit av dei mest kjende brotsverk i den moderne litteraturhistoria til å aktualiserer den filosofiske eksistensialismen.

Ut av mørkeret: Journalist og forfattar Kamel Daoud gir den anonyme arabaren i Albert Camus’ Den fremmede eit navn. Foto: Ulf Andersen/Getty Images
Annonse

Albert Camus’ debutroman Den fremmede (1942) er blitt sjølve førelegget for det moderne menneskets oppleving av eksistensiell rastløyse. Ved å la hovudpersonen Meursault drepe ein arabar på ei strand i Alger tilsynelatande berre fordi han blir blinda av den brennande sola, manar Camus fram ei botnlaus kjensle av å vere framand overfor seg sjølv og omverda.

Med Meursault-saken leverer den franskspråklege algeriske journalisten og forfattaren Kamel Daoud ei motgransking av Camus’ roman og Meursaults brotsverk.

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker