Annonse
00:01 - 15. januar 2016

Veien til kunnskap

Kjapt, fikst og temmelig overfladisk om internasjonal skoledebatt.

Illustrasjon: Ellen Lande Gossner
Annonse

Amanda Ripleys De smarteste barna i verden og hvordan de ble det gjør leseren i stand til å delta i diskusjoner om hva som gjør at noen land har et godt og hvorfor andre land har et dårlig utdannelsesvesen. Og hvem vil ikke i skoledebatten referere til hvorfor skolen er bra i Finland, Sør-Korea (som i boken konsekvent kalles Korea) og Polen og hvorfor den er dårlig i USA?

Innsatsen en må gjøre for å skaffe seg kunnskapene, er heller ikke all verden, bokens brødtekst er på vel 300 underholdende og lettleste sider. Forfatteren er gravejournalist og publiserer regelmessig artikler i Time, The Atlantic, Slate og The Wall Street Journal. Ripley sprer noen sunne prinsipper om at alle kan lære, og griper inn i den norske debatten om yrkesutdanning, der teori angivelig skal være grunn til at så mange faller fra. Hun viser også hvordan håndverk og industriarbeid i vestlige land forutsetter betydelige teoretiske kunnskaper, det kan man ikke endre på.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse