Annonse
00:00 - 08. januar 2016

Slipp Anne fri

Annonse

Anne Franks dagbok finnes nå gratis på internett, leser notisredaksjonen i Frankfurter Allgemeine. To privatpersoner har lagt boken ut på bloggene sine. Hendelsen er den foreløpig siste i en pågående strid om opphavsretten til verket. Ifølge EU-retten utløper rettighetene til et verk 1. januar 70 år etter forfatterens død. For Anne Frank, som døde i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen i 1945, vil det si 1. januar 2016. Anne Frank-fondene, som forvalter rettighetene til boken, har tidligere hevdet at Franks far redigerte boken så kraftig at han må regnes som medforfatter, og at opphavsretten følgelig utløper 70 år etter hans død i 1980. Nå argumenterer Anne Frank-fondene for at opphavsretten utløper i 2037, fordi den fullstendige teksten først ble publisert i 1986, og det følgelig dreier seg om et posthumt publisert verk, som har en opphavsrett på 50 år fra utgivelse.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.