Annonse
00:00 - 08. januar 2016

Skriver dikt for voksne

Annabelle Despards forfatterskap er et av de friskeste som har dukket opp i norsk poesi de siste tyve årene, skriver Jan Erik Vold.

Voksne dikt: Annabelle Despard var 52 år gammel da hun ga ut sin første diktsamling. I fjor kom den femte i rekken. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Annabelle Despard, født i Cardiff 1943, med engelsk far og norsk mor, ble poet sent i livet. Fem diktsamlinger har hun gitt ut, den første da hun var 52 år gammel. Hun skriver voksne dikt, med livets tyngre realiteter som bakgrunn, uten at diktene blir sørgmodige av den grunn. «Jeg har et lyst sinn», sier hun, i sin prosabok Pikeskolen (2011), dertil et våkent blikk og en selvstendig fantasi – en kvinne som aldri glemmer at kroppen finnes, både menneskets og dyrenes:

 

Kuenes hemmeligheter:

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.