Annonse
00:01 - 15. januar 2016

Mannen med minnene

I sin nye roman forsøker Jonas Hassen Khemiri å sammenfatte et liv. Han vet han har mislyktes.

Ny rytme: Jonas Hassen Khemiris nye roman, om en ung mann som dør i en bilulykke, er mer fartsfylt enn hans tidligere. – Jeg har alltid vært språknerd, men i det siste har jeg gått lei min egen språklek. Foto: Thron Ullberg
Annonse

I ti år har lesende folk ventet utålmodig på en ny roman fra Jonas Hassen Khemiri. På svensk tv har han måttet svare på hvorfor det har tatt så lang tid – har han hatt skrivesperre? «Hva er skrivesperre? Om det betyr at man finner det vanskelig å skrive, har jeg hatt skrivesperre siden 1986, da jeg lærte meg å skrive», svarte ­Khemiri da.

– Fokuset mitt har alltid vært å fortelle en historie på mest effektiv måte, og la formen tilpasse seg historien, sier han nå, på telefon fra Stockholm.

De siste årene har historiene Khemiri har ­villet fortelle, fungert best på teaterscenen eller i avisspaltene.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse