Annonse
00:01 - 15. januar 2016

Litteraturkritikeren Obama

Annonse

Edward Mendelson: «Obama as Literary Critic» www.nybooks.com, 4. januar

Joda, Obama har vært president lenge nå, og de intellektuelles beundring for hans litterære smak begynner å bli velkjent. Likevel er det fremdeles rom for overraskelse. I arbeidet med et essay om T.S. Eliot fant den solide kritikeren Edward Mendelson to tekster særlig opplysende. Den ene var forfattet av kritikerlegenden Frank Kermode, den andre av Obama i en alder av 22. Og sitatene er virkelig forbløffende sterke, særlig tatt i betraktning at de er skrevet i brev til en venn. Dessuten gir han til beste en vurdering av Eliots politikk som anbefalingsredaksjonen kan sympatisere med: «Remember how I said there’s a certain kind of conservatism which I respect more than bourgeois liberalism – Eliot is of this type.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse