Annonse
13:26 - 08. januar 2016

En distingvert slyngel

Himmelvendt språkspill er ledsaget av jubel og kjekkaseri i Torgeir Schjervens nye diktsamling.
Språksprell: Diktene i Torgeir Schjervens nye samling har utgangspunkt i sorg og død, men rommer også glede over livet. ⇥Foto: Tom Sandberg
Annonse

Harry er navnet på Torgeir Schjervens dikterpersona i hans første diktsamling på ni år, boken er dessuten signert T. Harry Schjerven, som hadde poeten trådt ned i selve folkedypet, blitt harry. Det er imidlertid ikke svenskehandel det diktes om i Harrys lille tåre, for som tittelen vitner om, står mer sentimentale temaer på spill.

Diktene tar utgangspunkt i sorgen etter en mors død. De kan handle om så jordnære ting som fisketurer, men det er tanker om forgjengelighet og forsoning som forfølges i denne samlingen. Tristesse og tvil er likevel – som alltid hos Schjerven – ledsaget av jubel og kjekkaseri.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse