Annonse
14:14 - 12. juni 2015

Sjarmoffensiv i grått

Anja Dahle Øverbyes Hundedagar er en ujevn, lovende og til tider uimotståelig sjarmerende tegneseriedebut.

Glimt fra en sommer: Hundedagar kretser rundt Anne, som er i ferd med å ta sine første skritt inn i puberteten. Illustrasjon: Utsnitt fra boken: Anja Dahle Øverbye.
Annonse

TEGNESERIE

Et par sider inn i Anja Dahle Øverbyes debutbok dukker det opp en kort sekvens hvor hovedpersonen Anne og venninnen Mariell kler seg ut som vampyrer og spøkefullt drapstruer en tysk bobilturist som entusiastisk filmer jentene med videokameraet sitt. Disse sidene preges av en utvetydig glede som demonstrerer det bærende estetiske grepet i Hundedagar: at Dahle Øverbye tegner og forteller slik barn leker. Som barnelek oppfyller tegningene de aller mest nødvendige forpliktelser til hvordan ting ser ut i virkeligheten, men så snart disse detaljene er på plass, tar tegnegleden over og fyller sidene med nennsomme og kunstferdige blyanttoner.

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker