Annonse
10:23 - 16. januar 2015

Modernitet på fire hjul

Bilen som frihetssymbol i møte med smale, sølete, ufremkommelige norske veier.

Pause i svingen: Folk nyter utsikten på veien opp mot Utvikfjellet. Veien over fjellet mellom Utvik og Byrkjelo ble bilvei i 1934, bildet er tatt ti år senere. Foto: Schrøder/Sverresborg Trønderlag Folkemuseum
Annonse

ANMELDELSE

Det fine med å lese historien om en etat, bedrift eller om en betydningsfull person, er følelsen av at dette er noe håndgripelig. I en samlet fremstilling av norgeshistorien, derimot, er teksten mettet med informasjon, samtidig som man beveger seg raskt fra emne til emne.

Store drømmer og harde realiteter. Veibygging og biltrafikk i Norge, 1912–1960 handler også om mangt og mye, men alt kretser her om det eneste sentrum, Statens vegvesen. Forfatteren Pål Nygaard forteller og analyserer i et rolig tempo, noe som gjør det lettere å ta til seg stoffet. Dertil har han et fint oppsummerende avslutningskapittel (dette kan godt leses både først og sist).

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse