Annonse
00:55 - 16. januar 2015

Krenkelse i tegntolkningens tid

Vi kan ikke tolke oss ut av denne krisen.

Annonse

KOMMENTAR

Det skulle være så lett, verdens enkleste strektegning, med tre små ord ganger to. Men hva betydde det mye omtalte omslaget på ukens Charlie Hebdo? Hvem er tilgitt, for hva? Der noen så en søtladen, kitschy forsoning («Alle vennene dine er drept, og så tillater du deg å være sentimental også!»), så andre straks en ny provokasjon.

Et bilde sier mer enn tusen ord. Men at tusen ord blir lommerusk i tolkningen av et bilde, har tegningene til Charlie Hebdo gjort mer enn klart. Ser man nærmere etter, oppdager man at svært mange av de tilsynelatende enkle, ja, banale, tegningene i bladet mediene nå kappes om å hylle, byr på samme fortolkningskakofoni som årets mest omtalte forside.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.