Annonse
11:35 - 02. januar 2015

Kongen befaler

Den svenske poeten Ulf Karl Olov Nilsson går løs på dagens maktstrukturer i en mangfoldig roman om Tudorkongen Henrik VIII.

Velmaktsdager: Henrik VIII (1491–1547) ble malt av Hans Holbein i 1536 eller 1537. Maleriet gikk tapt i en brann, men det finnes flere reproduksjoner.
Annonse

ANMELDELSE

Flatpullede baretter og oksemulesko, ekteskap og erobringer, hoffliv og henrettelser – hvem kan motstå tudortiden? Når den svenske poeten Ulf Karl Olov Nilsson, også kjent som UKON, nå kommer med sin første roman, er det Henrik VIII han velger å gå løs på.

Livet og lytene til kongen som gikk under kallenavnet «old coppernose» har vært et yndet materiale for forfattere opp igjennom tidene. Det kan først som sist slås fast at Jag befinner mig i ett överflöd av kärlek ikke ligner noen annen fremstilling av Henrik VIII – den ligner knapt noen bok jeg tidligere har lest.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Mer fra Bøker