Annonse
12:08 - 19. mars 2015

En flamsk mester

To utgivelser av Europas mest interessante tegneserieskaper lanseres nå på norsk. 

Ordløst: I Mowglis speil møter vi en kjønnsmoden og ensom Mowgli som ser menneskelige ansikter overalt. Illustrasjon: Olivier Schrauwen
Annonse

TEGNESERIER

Belgiske Olivier Schrauwen har de siste årene vært det fremst bindeleddet mellom den nordamerikanske tegneserieavantgarden og dens forbundsfeller i Europa. Med sine absurde og selvbevisste formøvelser har Schrauwen fungert som en brobygger mellom en ny amerikansk formalisme som strekker seg stadig lenger i retning samtidskunsten og en europeisk tegneserietradisjon hvor arven etter surrealismen og tilstøtende bevegelser lenge har stått sentralt.

Mesterverk. På tampen av fjoråret ble denne posisjonen befestet da amerikanske Fantagraphics publiserte Arsène Schrauwen, en fiktiv historie om Olivier Schrauwens bestefars reise til en ikke navngitt belgisk koloni i Afrika i 1947. Boken er en usedvanlig vellykket kombinasjon av oppfinnsomme formgrep og en underholdende fortelling og er et av 2010-tallets få, vaskekte tegneseriemesterverk så langt.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse