Annonse
12:35 - 22. januar 2015

Alle tiders historie

Med en ørns overblikk viser Erling Sandmo historien som språklig og politisk slagmark.

Lag på lag: I 1913 fikk den tyske keiseren bygget det enorme Völkerschlachtdenkmal til hundreårsmarkeringen av slaget der 600 000 soldater møtte hverandre utenfor Leipzig. Våren 1945 forskanset en gruppe SS-soldater seg i monumentet, før amerikanerne rykket inn. Minnesmerket ble restaurert i 2013. Foto: Eric Scwab/AFP/NTB Scanpix
Annonse

ANMELDELSE

Erling Sandmo har skrevet en medrivende bok som forsøker å forklare hva historien er og hva den ikke er. Han gjør det med innsikt og gode poenger, med særlig forkjærlighet for de store spørsmålene den vestlige historietradisjonen har kjempet med siden de gamle grekerne. Det er modig, klokt – og meget vellykket.

Utgangspunktet er to enkle konstateringer. For det første at kilder ikke taler av seg selv. Det er vi, historikerne, som gir dem mening. For det andre at troverdighet ikke minst handler om å få bekreftet det vi vet fra før.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.