Annonse

Annonse

00:00 - 18. desember 2015

Midttun: Hege Storhaug og vår misnøyes vinter

Hege Storhaug har truffet en nerve­ i folket, ­skriver Lasse Midttun.

Vår misnøyes vinter: Hege Storhaug har stor suksess, og møter sterk motstand. Splittelsen i innvandringsdebatten er blitt et grunnlagsproblem: Samtalen råtner på rot. Foto: Christian Belgaux

Nominasjonen til VGs kåring av «Årets navn» ble ikke akkurat dramatisk jevn og spennende: Hege Storhaugs 42 024 stemmer er mer enn hva de neste fire navnene på listen over hvem leserne ønsker å nominere, fikk til sammen. Like forutsigelig var det hvordan det ville gå med Storhaugs nye bok, Islam – den 11. landeplage. 20 000 eksemplarer er solgt foreløpig – et tall debattbokforfattere med anstendige annonsebudsjetter og høye terningkast stort sett bare kan drømme om. Hege Storhaug har truffet en nerve i folket, og er blitt et samlingspunkt for holdninger med stor utbredelse.

Men ikke overalt. Denne avis anmeldte for eksempel boken under tittelen Farvel, Storhaug. Reaksjonen i brede lag har snarere vært Velkommen, Storhaug. Og det er et mønster: Aslak Nore skrev nylig en kronikk i VG om «sitt liv som innvandringskritiker», og hevdet at bare det at folk trodde at han var kritisk til innvandring, umiddelbart gjorde ham til helt på byen.

 

HER !

Annonse