00:00 - 04. desember 2015

Konvensjonell visdom

Velinformert bok om Oljefondet har tempo og driv, men stiller ingen spørsmål ved om rikdommen er legitim.

Konkurs: Ansatte i Lehman Brothers i London blir orientert om bankens problemer i september 2008. Her starter også Asle Skredderbergets bok. Foto: Kevin Coombs/Reuters/NTB Scanpix

Det er sjelden det kommer en bok som handler om næringslivsrelaterte temaer og som skryter av embetsverket i Utenriksdepartementet, Finansdepartementet og Norges Bank. Det forandrer nok ikke disse institusjonenes selvbilde, for ifølge forfatteren er ingen av disse miljøene kjent for å tvile på egen dømmekraft og fortreffelighet.

Nok om det, de to historiske hendelsene Asle Skredderberget skriver om – hvordan kontinentalsokkelen ble norsk statlig eiendom, og opprettelsen av Oljefondet – bør alle noenlunde våkne borgere kjenne til, og slår man av litt for kjente, er denne boken slett ikke den dårligste trykksaken å gripe til for å bli orientert.

 

Annonse