Annonse
00:00 - 11. desember 2015

— En kjærlighet som ikke tørker

Amerikaneren Benjamin Moser har i en årrekke arbeidet for å spre den brasilianske forfatteren Clarice Lispectors. Endelig blir hun utgitt i Norge.

På reisefot: Etter å ha giftet seg med en diplomat, tilbrakte Lispector på 1940-tallet mye tid i utlandet. Her besøker hun Vesuv med ektemannen, i 1947.
Annonse

Det har ikke vært lett å få oppmerksomhet rundt noe som til de grader bryter med stereotypier de fleste er fornøyd med, sier Benjamin Moser. Den amerikanske biografen har i en årrekke arbeidet utrettelig for å få brasilianske Clarice Lispectors (1920–1977) bøker ut i verden. Først i år har han virkelig lykkes.

– Clarice er milevis unna samba og fotball. Når folk tenker på søramerikanske forfattere, tenker de på gamle menn med bart som skriver om generaler eller jungel, ikke en høy, blond, sprø jødisk kvinnelig mystisk filosof.

Moser utga i 2009 biografien Why This World, som førte til fornyet interesse for Lispector. I år ble novellene hennes for første gang samlet, da Moser utga Complete Stories, til svært positiv mottagelse i USA, med store oppslag i blant annet New Yorker og New York Review of Books.

Annonse