Annonse
00:01 - 13. november 2015

Mannen og øya

Marlon James fikk Bookerprisen for sin roman om et drapsforsøk mot Bob Marley. Han tviler på at han kunne skrevet boken hvis han hadde blitt på Jamaica.

Bookerprisvinner: Det finnes en eller annen slags merkelig idé om at hvis man er farget og skriver, så må man være en slags journalist, sier forfatter Marlon James. Foto: Bryan Derballa/The New York Times/NTB Scanpix
Annonse

Marlon James er ikke den som tar nei for et svar. For ti år siden, da han forsøkte å få sin første roman utgitt, mottok han ikke mindre enn 78 refusjonsbrev – før et lite forlag i Brooklyn antok boken.

– Det var fordi jeg ikke ante hva jeg drev med den gangen, spøker årets vinner av den internasjonale Booker-prisen når vi møter ham i Vancouver Canada.

– Det siste avslaget jeg fikk, husker jeg spesielt godt, det kom på et kort. Tenkt at det finnes ferdig trykte «ikke noe for oss»-kort!

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker