Annonse
00:01 - 16. oktober 2015

Vilje til litteratur

Hanna Dahls debut Rønneimperiet skiller seg ut blant årets novellesamlinger.

Ekspansivt spor: På sitt beste oppleves Hanna Dahl som en sterk, selvstendig stemme. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Hvis vi litt grovt kan si at det finnes to hovedspor i det samtidige norske novellelandskapet, et minimalistisk og et ekspansivt, med henholdsvis Kjell Askildsen og Hans Herbjørnsrud som de fremste representantene, hører Hanna Dahl (født 1977) hjemme i det ekspansive sporet, sammen med jevnaldrende kollegaer som Mikkel Bugge og Jan Grue.

Novellene i debutsamlingen hennes, Rønneimperiet, fremkaller alle den særegne følelsen av en forfatter som hverken frir til leseren eller unnskylder seg, men bare slår fast: Det jeg har å si, kan bare sies på akkurat denne måten, briste ­eller bære.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse