Annonse
00:00 - 09. oktober 2015

Mangelens grøde

I et fellesskap er det alltid også en tilkortkommenhet, noe som ikke får plass, mener Nordisk råd-aktuelle Kristine Næss. – Det er løgn at det alltid er noe godt i en gruppe, sier hun.

Blikk fra utsiden: I romanen Bare et menneske skriver Kristine Næss om utenforskap og avstanden mellom ideal og virkelighet, en tematikk hun stadig vender tilbake til. – Jeg er interessert i det som faller utenfor, det som er på grensen. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Ingen døde, ingen forlot meg, jeg bare var, og det var ikke nok.

 

Slik åpner Vanlig – om å dikte, den lille boken om skriving Kristine Næss ga ut i 2006. Og om romankarakterene til Næss hadde kunnet snakke om sin egen tilblivelse, var det kanskje akkurat det de ville sagt, som de sårede barna de er: at utilstrekkeligheten ikke bare er noe som rammer dem, men som er del av dem, som strømmer ut av dem.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse