00:01 - 16. oktober 2015

Et forsøk på å forsone de uforsonlige

En voldsom debatt brøt ut da Peter Handke fikk Ibsenprisen i fjor. Nå kommer boken som vil oppsummere debatten. Flere av dem som forsvarte Handke, sa nei til å bidra. Også Karl Ove Knausgård.

Redaktørene. Henning Hagerup og Kaja Schjerven Mollerin sier de tilhører «to leire» i Handke-debatten: Han forsvarer prisen, hun kritiserer den – men det gikk aldri på bekostning av bokens idé. – Den skulle være så representativ som mulig, med så mange bidrag fra debatten i fjor som mulig. Vi ville ha like mange nyskrevne bidrag fra motstandere og forsvarere, men det gikk ikke helt som ønsket med alle ambisjonene, sier Hagerup. Foto: Ellen Lande Gossner

Se boklansering, seminar og debatt live her fra fredag 16.10 kl. 19

«Det er faen meg et land av vikinger, dette», sier Henning Hagerup når han beskriver den uforsonlige debatten som oppsto da Peter Handke fikk Ibsenprisen i fjor. Teaterprisen er på 2,5 millioner kroner og deles ut av den norske stat. Da den gikk til den østerrikske forfatteren og dramatikeren Peter Handke, fulgte en av de mest intense kulturdebattene i Norge på flere tiår. Den engasjerte en rekke kjente norske forfattere, kritikere og akademikere.

Annonse