00:01 - 16. oktober 2015

Byr på sitt blotte nærvær

Thorhild Widvey vil være en kulturminister for næringen. Bare hun slipper å betale hele regningen.

– «Spiriten» bak Frankfurtmessen er å selge bøker og gjøre litteraturen kjent. Det understreket direktøren, Jürgen Boos, selv da jeg var i møte med ham. Her er det business som gjelder, sier Thorhild Widvey over telefon på vei hjem fra den verdenskjente bokmessen.

Der har hun vært de siste par dagene for å legge tyngden sin bak Norges søknad om å være hovedland i 2019. Alle er enige om at det er en ypperlig forretningsmulighet for kulturlandet Norge.

Men det koster å være æresgjest. 55 millioner kroner for å være nøyaktig. Der Islands regjering klarte å hoste opp 67 prosent av summen midt i finanskrisen i 2011, og Georgia klarer noe lignende om noen år, vil Widvey be Stortinget om å støtte med 60 prosent av utgiftene.

Annonse