Annonse
11:33 - 02. januar 2015

Svakt av julehefte

Annonse

SPRÅKOPPLÆRING

«Wanna pant, but can’t?» Denne teksten fant vi på baksiden av opptil flere julehefter i år. Under teksten: et bilde av julenissen på et isflak, med en sekk full av tomflasker og bokser, klare til å bli pantet. Juleheftene har flere oppgaver. En av dem er å stimulere språklig hos den oppvoksende generasjon. Så hvorfor tillater man seg da å trykke tulleengelsk av denne typen? Det er tydelig at markedskreftene har fått regjere fritt. Notisredaksjonen anbefaler annonsøren å enten jobbe med rimene eller legge an en mer modernistisk poetisk stil i slagordene.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.