Annonse
11:33 - 02. januar 2015

Svakt av julehefte

Annonse

SPRÅKOPPLÆRING

«Wanna pant, but can’t?» Denne teksten fant vi på baksiden av opptil flere julehefter i år. Under teksten: et bilde av julenissen på et isflak, med en sekk full av tomflasker og bokser, klare til å bli pantet. Juleheftene har flere oppgaver. En av dem er å stimulere språklig hos den oppvoksende generasjon. Så hvorfor tillater man seg da å trykke tulleengelsk av denne typen? Det er tydelig at markedskreftene har fått regjere fritt. Notisredaksjonen anbefaler annonsøren å enten jobbe med rimene eller legge an en mer modernistisk poetisk stil i slagordene.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse