Annonse
10:19 - 09. januar 2015

Originalt leksikon

Cappelen forslags konversasjonsleksikon, 2014

Annonse

Originalt leksikon, med bidrag fra skandinaviske kulturaktører fra Josefine Klougart til Lars Vaular. Treffende og oppdiktede oppslagsord om hverandre. Som «Oslofeber», et fenomen som ifølge leksikonet første gang ble beskrevet av den franske forfatteren Stendhal: «Her beskriver han hvordan byens sammensunkne, fattigslige arkitektur og kummerlige innkvarteringsmuligheter, samt feilende kloakk, lite utbygde transportsystem og den lille ansamlingen med smålige intellektuelle ved byens universitet fylte ham med en uutsigelig blanding av medlidenhet og omsorg, forakt og oppgitthet, ga ham svette håndflater og økt hjerterytme».

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse