Annonse
10:19 - 09. januar 2015

Originalt leksikon

Cappelen forslags konversasjonsleksikon, 2014

Annonse

Originalt leksikon, med bidrag fra skandinaviske kulturaktører fra Josefine Klougart til Lars Vaular. Treffende og oppdiktede oppslagsord om hverandre. Som «Oslofeber», et fenomen som ifølge leksikonet første gang ble beskrevet av den franske forfatteren Stendhal: «Her beskriver han hvordan byens sammensunkne, fattigslige arkitektur og kummerlige innkvarteringsmuligheter, samt feilende kloakk, lite utbygde transportsystem og den lille ansamlingen med smålige intellektuelle ved byens universitet fylte ham med en uutsigelig blanding av medlidenhet og omsorg, forakt og oppgitthet, ga ham svette håndflater og økt hjerterytme».

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.