Annonse
13:28 - 02. oktober 2014

Våpen og visjoner

På Kongsberg Våpenfabrikk så man muligheter, ikke begrensninger. Inntil alt raknet.

Kledt til fest: I boken er det lite om hvordan nedleggelsen av Kongsberg våpenfabrikk påvirket lokalsamfunnet med bortfall av 600 arbeidsplasser. Her arrangeres det imidlertid skikarneval i 1951.Foto fra boken
Annonse

ANMELDELSE

Etter å ha lest første bind av historien om Kongsberg Våpenfabrikk 1814–1945 hadde jeg store forventninger til neste bind om perioden 1945–1987. Med våpenfabrikkens fasit i hånd – den måtte som kjent innstille i 1987 – er lesningen foregått i et kontinuerlig lys fra denne katastrofen for Kongsbergsamfunnet. Det er som et plott hvor vi vet at våpenfabrikken døde, og vi bare må vite hvorfor og hvem som var morderen. Eller kunne det være tale om selvmord?

Det er mulig dette er en noe forsert lesemåte, siden det tar mer enn 300 sider å komme frem til våpenfabrikkens sammenbrudd. Stoffet som presenteres fra 1940- og 1950-årene står også støtt på egne ben, og peker ikke entydig fremover mot det som hendte senere. 

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.