Annonse
09:41 - 22. august 2014

Sekstitallets sjarm

TEGNESERIE I et vanskelig tegneseriemarked er nyskapningen Krüger & Krogh noe så snedig som en kommersiell motstrømsserie. God er den også.

Realistisk miljø: De detaljerte bybildene fra sekstitallets Oslo gir tekstur og fofeste for en historie som fyker fremover.
Annonse

ANMELDELSE

En måte å ordne og fortelle tegneseriehistorien på er ut fra utgivelsesformatene. Endringene i format er illustrerende for tegneseriens kunstneriske og kommersielle utvikling. Hefter, bøker og album, med sine konvensjoner, setter rammer for serienes visualisering og fortellermåte. Formatene representerer også ulike tradisjoner, med det store albumformatet uløselig knyttet til den franskbelgiske tegneserien.

På det norske tegneseriemarkedet er en av de vesentligste endringene på 2000-tallet at albumet forsvinner. Utviklingen er primært markedsstyrt, der lavere salg er fulgt av færre utgivelser. Dermed står vi igjen med Asterix som omtrent eneste gjenværende albumserie.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker