00:45 - 15. august 2014

Nittitallet revisited

Etter ti år har Carl Frode Tiller skrevet ferdig romantrilogien Innsirkling. Underveis har han ikke ant hvordan alle gåtene skulle løses.

Neste bok: Etter å ha forkastet opp mot tretti fortellerstemmer over ti år, er Carl Frode Tillers trilogi Innsirkling ferdigstilt. Nå leter han etter en ny hovedperson å fascineres av. – Jeg har gode minner fra en karakter som var utviklingshemmet. Det kan være et interessant språk å gå inn i, sier Tiller.

– Jeg danser tango med Ingmar!

En lyshåret jente svinger seg rundt med hunden oppkalt etter en viss svensk regissør. Søsteren hennes springer ut i gangen med en vindjakke på slep mens moren snører igjen sekken med alt som trengs til en tur i Tydalsfjellene. Carl Frode Tiller kaster et blikk ut av vinduet der regnet pøser ned i Trondheimsfjorden. Han blir hjemme, men ikke for å skrive videre på romanene om den mystiske David og hans bekjentskaper, slik han har gjort i ti år. Det er tid for å snakke om at trilogien Innsirkling, der bok nummer én kom i 2007, er skrevet til ende.

– Det er godt og rart å være ferdig. Det har vært en trygg og fast dagjobb med en gitt ramme: Romanene skulle bestå av brev og nåtidsfortellinger. Samtidig har det vært en frihet i det at hvem som helst kunne ta ordet.

Annonse