Annonse
00:45 - 15. august 2014

Nittitallet revisited

Etter ti år har Carl Frode Tiller skrevet ferdig romantrilogien Innsirkling. Underveis har han ikke ant hvordan alle gåtene skulle løses.

Neste bok: Etter å ha forkastet opp mot tretti fortellerstemmer over ti år, er Carl Frode Tillers trilogi Innsirkling ferdigstilt. Nå leter han etter en ny hovedperson å fascineres av. – Jeg har gode minner fra en karakter som var utviklingshemmet. Det kan være et interessant språk å gå inn i, sier Tiller.
Annonse

– Jeg danser tango med Ingmar!

En lyshåret jente svinger seg rundt med hunden oppkalt etter en viss svensk regissør. Søsteren hennes springer ut i gangen med en vindjakke på slep mens moren snører igjen sekken med alt som trengs til en tur i Tydalsfjellene. Carl Frode Tiller kaster et blikk ut av vinduet der regnet pøser ned i Trondheimsfjorden. Han blir hjemme, men ikke for å skrive videre på romanene om den mystiske David og hans bekjentskaper, slik han har gjort i ti år. Det er tid for å snakke om at trilogien Innsirkling, der bok nummer én kom i 2007, er skrevet til ende.

– Det er godt og rart å være ferdig. Det har vært en trygg og fast dagjobb med en gitt ramme: Romanene skulle bestå av brev og nåtidsfortellinger. Samtidig har det vært en frihet i det at hvem som helst kunne ta ordet.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.