Annonse
01:00 - 21. mars 2014

Lei blå brauting på nynorsk

TIDSSKRIFT Kritiske Syn og Segn-lesere frykter den nye redaktøren vil bidra til enda mer sosialkonservativ høyretenkning på nynorsk.

Nynorsk: – Jeg vet ikke om jeg er en del av nynorskfolket, jeg har aldri følt meg hjemme der, men jeg må si at Hustad, Rustad og Fosli er de siste jeg ville valgt som mine talsmenn, sier Frode Grytten. ⇥Foto: Siv Dolmen
Annonse

– Da jeg så forsiden, tenkte jeg: «Det ville vært flott med et nynorskblad som ikke plasserte seg på høyresiden», sier Gudrun Kløve Juuhl. Hun er høgskolelektor og jobber ved nynorsksenteret i Volda.

Syn og Segn er kanskje det viktigste og mest tradisjonsrike tidsskriftet på nynorsk, og ble etablert av Arne Garborg i 1894. Forrige utgave var den første med Knut Aastad Bråten som redaktør. Bråten var tidligere redaktør for bladet Folkemusikk.

På forsiden lokker tidsskriftet blant annet med «motkulturistane Jon Hustad og Hans Rustad», et Pål Veiden-essay om innvandrerbyen Wien, artikkelen «Tre kristne – Tre historier», og et portrettintervju med Harald Stanghelle.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse