Annonse
10:42 - 06. februar 2014

Kunsten, sannheten og blodet

Ferdinand von Schirach blander dannelsesroman, kunstnerroman, kriminalgåte og rettssalsdrama i en roman om å finne sitt eksistensielle ståsted i verden.

En kurator av forbrytelser: Ferdinand von Schirach er en av Tysklands mest kjente forsvarsadvokater og debuterte med en samling fortellinger basert på egne erfaringer fra rettssalen. Hans andre bok på norsk blander rettssalsdrama og kunstnerroman på gjennomtenkt vis. Foto: Paulus Ponizak
Annonse

Hovedpersonen i Ferdinand von Schirachs nye roman Tabu, Sebastian von Eschburg, vokser opp i en gammel adelsfamilie i Bayern hvor et par kriger og andre bagateller i den senere tid ikke virker å ha gjort noe vesentlig inntrykk. Grunnholdningen synes å være at selv om man kanskje har gått under, kan man ikke la seg affisere av det.

Kjølig taushet er regelen i det Eschburgske hus, der det stille forfaller fra sin fordums storhet. Sebastian lærer å kysse på hånden og når han skal tie, hvilket er ofte, og når han skal si noe, hvilket er svært sjelden.

Lakonisk skriver Schirach: «Da Sebastian ble åtte år gammel, fikk han for første gang lov til å spise ved foreldrenes bord.»

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse