Annonse
14:53 - 14. november 2014

Kødd noir

Jon Øystein Flinks hardkokte trip av en krimparodi er på sitt beste minneverdig energisk.

Foto: Joachim Kotte Norvik
Annonse

ANMELDELSE

«Ja, er det ikke Vanida? Fuck me in the ass any day med peanøttsmør on top, det kan bare ikke være sant.» Det tør være opplagt at Jon Øystein Flinks nye «krimroman» ikke akkurat trygler om å bli tatt alvorlig. I en fortelling blottet for indre sammenheng møter vi en navnløs krimforfatter som snart skal bli far for første gang, og som kastes ut i en mordgåte idet han finner et lik i en av Oslos mest gjennomsnittlige trappeoppganger.

Gjennom snaue 200 sider – hvor teksten er satt i en størrelse som bringer tankene til den lettleste ungdomslitteraturen – snubler vår mann rundt i en urban jungel han knapt kan se for bare halvlitrær (som vi sier i Fredrikstad). Likene blir naturligvis flere, og den forsofne helten røyker seg fra ledetråd til ledetråd i en etterforskning som hverken levner politiet eller krimforfatterlauget nevneverdig ære.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse