Annonse
12:49 - 19. desember 2014

Jeg møtte Sissel

En kjærlighetsreise til Øst-Europa gir en aldrende, håpefull mann anledning til å grunne over både sin egen og hjemlandets skjebne.

Jakten på kjærligheten: En traust veiingeniør er betatt av Sissel Kyrkjebø, og ender opp i Minsk i søken etter kjærlighet og en dame som ligner gullstrupen fra Bergen. Foto: Tom A. Kolstad/Aftenposten/NTB Scanpix
Annonse

ANMELDELSE

Norske tidsmarkører står på geledd i Nils Henrik Smiths tredje roman: En 61-årig veiingeniør som holder Sissel Kyrkjebø for å være kvinnen med stor K, reiser til Minsk for å finne kjærligheten, drømmer om langrennsstafetten fra OL i 1994, og måler sin egen utfyllelse av farsrollen opp mot mediefortellingen om Anders Behring Breiviks opphav.

Se ilden lyse over jord følger fortellerens utenlandsferd, side om side med en selvransakende opprulling av hans tidligere familieliv med kone og tre barn.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Men da forfatteren debuterte med romanen Falketårnet i 1985, var det omvendt.