11:43 - 17. januar 2014

I varulvens selskap

Bing & Bringsværd var en ivrig figur med to hoder og fire armer. Før vi visste ordet av det, var setningen der, skriver Tor Åge Bringsværd.

Produktiv: Bing og Bringsværd ga ut bøker, antologier, oversettelser, tegneserier, radioprogrammer og radioteater, scenedramatikk, tv-serier. Her er de med plakaten fra Å miste eit romskip som gikk på Det Norske Teatret i 1970. Jon Bing til venstre, Tor Åge Bringsværd til høyre. Foto: Ivar Aaserud Aktuell /NTB Scanpix

NEKROLOG Jon Bing ville ha fylt 70 år i april i år. Dette er en del av mitt bidrag til et festskrift som nå kanskje aldri kommer, eller i det minste må justeres og omredigeres. Jeg velger å offentliggjøre det enkle bidraget her i Morgenbladet akkurat slik jeg skrev det. Uten å endre presensformen til fortid, som om Jon fremdeles er midt i blant oss. For det er han jo også. Det vil han fortsette å være. Og sammen med Bing & Bringsværd (denne merkelige hybriden) har vi hatt det utrolig morsomt i mange, mange år. Det er det verdt å tenke på midt i alt det triste. I stedet for bare å være lei oss når noen går bort, bør vi også kunne minnes alle de gangene vi har ledd og tøyset sammen, vært glade og begeistret sammen. Og i selskap med Bing & Bringsværd har Jon og jeg virkelig delt mange gledesstunder her i verden. Så her kommer festskriftbidraget – i fullstendig sorgfri presens – et bidrag som samtidig setter et siste punktum for Bing & Bringsværd.

 

 

Annonse