Annonse
11:43 - 17. januar 2014

I varulvens selskap

Bing & Bringsværd var en ivrig figur med to hoder og fire armer. Før vi visste ordet av det, var setningen der, skriver Tor Åge Bringsværd.

Produktiv: Bing og Bringsværd ga ut bøker, antologier, oversettelser, tegneserier, radioprogrammer og radioteater, scenedramatikk, tv-serier. Her er de med plakaten fra Å miste eit romskip som gikk på Det Norske Teatret i 1970. Jon Bing til venstre, Tor Åge Bringsværd til høyre. Foto: Ivar Aaserud Aktuell /NTB Scanpix
Annonse

NEKROLOG Jon Bing ville ha fylt 70 år i april i år. Dette er en del av mitt bidrag til et festskrift som nå kanskje aldri kommer, eller i det minste må justeres og omredigeres. Jeg velger å offentliggjøre det enkle bidraget her i Morgenbladet akkurat slik jeg skrev det. Uten å endre presensformen til fortid, som om Jon fremdeles er midt i blant oss. For det er han jo også. Det vil han fortsette å være. Og sammen med Bing & Bringsværd (denne merkelige hybriden) har vi hatt det utrolig morsomt i mange, mange år. Det er det verdt å tenke på midt i alt det triste. I stedet for bare å være lei oss når noen går bort, bør vi også kunne minnes alle de gangene vi har ledd og tøyset sammen, vært glade og begeistret sammen. Og i selskap med Bing & Bringsværd har Jon og jeg virkelig delt mange gledesstunder her i verden. Så her kommer festskriftbidraget – i fullstendig sorgfri presens – et bidrag som samtidig setter et siste punktum for Bing & Bringsværd.

 

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker