Annonse
10:31 - 30. desember 2014

Hiphopens helter

TEGNESERIER Bejublet amerikansk dokumentar og tegneserieroman fra Oslo øst avtegner et fellesskap for afroamerikanske hiphop-pionerer og norsk drabantungdom.

Oslo anno 1995: Øyvind Holen og Mikael Noguchis ungdomsserie har kommet til bind to – en fiktiv fortelling, men med tydelige referanser til tid og sted. Illustrasjon: Holen og Noguchi: Drabant (2014).
Annonse

ANMELDELSE

Noen ganger er det umulig ikke å like en bok, selv uten å ha lest en eneste side. Musikkhistorien Hip Hop Family Tree er utgitt med en kunstnerisk detaljbevissthet og trykkteknisk omtanke som overbeviser straks boken ligger i hånden.

Utformingen er en tidskapsel fra det amerikanske syttitall og tidlige åttitall som tegneserien skildrer. Formatet er høyt og bredt, ruvende i stil med superheltforlaget Marvels mest forseggjorte utgivelser den gangen. Bildene simulerer datidens godt synlige rastreringsprikker, sidene er gulnet, fargene matte og den sorte streken falmet. Selv papirtypen forsterker følelsen av fortid og levd liv.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse