Annonse
15:41 - 27. februar 2014

Fortellende geometri

Tretti år etter debuten forteller Lars Fiske uten ord en kunstnerisk dannelseshistorie.

Sikker stil: Der mange serieskapere først og fremst forbindes med sine figurer, er Lars Fiske gjenkjennelig på stilen. Her fra Dagens Næringslivs Magasinet 2003. Illustrasjon: Lars Fiske/Min stil
Annonse

Det avtegner seg en kunstboktrend blant norske tegneserieskapere. Etter Jasons populærkulturelle koblinger i Pop!, samler nå Lars Fiske tretti år med illustrasjonskunst i boken Min stil og åpner samtidig en utstilling med materialet. På forsiden er tittelen oversatt til tysk, engelsk, fransk og nederlandsk. Det er vel mest en parodisk kommentar til i overkant internasjonaliserte utstillingskataloger; ordene er til forveksling like. Samtidig er det en påminnelse om at Fiske er en enestående illustratør uansett om målestokken er norsk eller internasjonal.

Mange tegneserier har et umiddelbart og kraftig visuelt uttrykk, og serieskapere har ofte en tydelig definert stil. Likevel kjenner vi igjen de fleste gjennom figurene deres, enten det er Nemi, Pondus eller The Urban Legend. Lars Fiske er derimot gjenkjennelig på stilen. Det ser vi godt i de mange illustrasjonene han har gjort for aviser og magasiner, der stilen skaper enhet trass i så ulike temaer som mat, musikk, foreldrerollen og tyrefekting.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse