Annonse
10:59 - 05. september 2014

Det største lerretet

Lyset og mørket kjemper om menneskenes skjebner i en svært ambisiøs bok fra Lars Petter Sveen.

Ord om ondskap: Lars Petter Sveen utfordrer sine lesere med spørsmålet om Det gode og Det ondes eksistens, og med betydningen av hvert enkelt menneskes moralske og etiske valg. Foto: Akam1k3
Annonse

ANMELDELSE

Lars Petter Sveens Guds barn tar i bruk det største lerretet i Vestens kulturhistorie, Palestina i Jesu levetid, og er en kollektivroman hvor historiene sirkler rundt hverandre, sneier innom hverandre, samme hendelsesforløp fortelles fra flere hold før veiene skilles igjen.

Vi møter en kjøpmann og hans stammende sønn Jakob. Vi følger de enslige søstrene Ruth og Anna. Vi treffer de farløse fiskerbrødrene – og disiplene – Simon (Peter) og Andreas. Vi er med en brutal bande røvere som dreper uten å blunke, og en barnegjeng i Jerusalem, og opprørere mot det romerske styret glir ut og inn av romanen.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.