Annonse
10:55 - 21. november 2014

Det som er mest tabu

Arbeid, ikke nakenhet, er tabuet for Lena Dunham og hennes Girls.

Nevroser og dårlig sex: Mange amerikanske feminister hater Lena Dunhams tv-serie Girls. Men Dunham kaller seg selv feminist, og hun når et enormt publikum. Foto: Mark Schafer/HBO
Annonse

SPRÅK OG OPPMERKSOMHET

Vi som ser på tv-serien Girls, tror vi kjenner Lena Dunham, serieskaper, manusforfatter, og innehaver av hovedrollen som Hannah Horvath. I USA er serien blitt utropt til arvtageren etter 1990-tallets Sex og singelliv, der de vakre hovedpersonene løp rundt på Manhattan i designerklær og Christian Louboutin-sko, mellom velbetalte jobber og attråverdige elskere. I episode etter episode ble Brooklyn fremstilt som rene eksilet. Da Miranda faktisk flyttet til Brooklyn med mann og barn, tok serien slutt.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.