Annonse
14:28 - 23. oktober 2014

Cowboy i solnedgang

Den belgiske kultserien Cowboy Henk er plump og barnslig. Derfor er den vellykket.

Fordobling: Cowboy Henk driver gjøn med konvensjoner i tegneserier og billedkunst, men er også selv et stykke surrealistisk kunst.
Annonse

ANMELDELSE

Striper og andre korte tegneserier møtes gjerne med forventninger om å ha et tydelig sluttpoeng. Helt siden Mort Walkers Billy på 1950-tallet, har malen vært at seriene sømløst loser leseren til latter i siste rute. Oppskriften er om ikke enerådende, så fortsatt sterkt dominerende på tegneseriesidene også i norske dagsaviser.

Belgiske Cowboy Henk er i så måte en antiserie. De korte episodene, som oftest bare én side, kan synes å være uten poeng eller er så overtydelige at de snarere irriterer enn morer leseren. Cowboy Henk ble da heller ingen kioskvelter da serien for ti år siden først ble oversatt i det kortlivede humorbladet Bizarro.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker