Annonse
15:14 - 09. januar 2014

Bli ny

Veien fra å ville godt til å gjøre det rette er lang, men oppnåelig i Ingvild H. Rishøis nye bok Vinternoveller.

Lokalt: – Jeg har bodd i Groruddalen i ti år, og kjenner til detaljer om livet her. Jeg prøvde å skrive fra Sverige, men selv det gikk ikke, sier Ingvild H. Rishøi. En av hennes nye noveller foregår ved Vesletjern på Ammerud. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Jeg prøvde bukser på Lindex. I prøverommet ved siden av var det skikkelig stresset stemning mellom en voksen dame og en liten jente. Jenta hadde tisset på seg, og måtte få en ny truse, sier Ingvild H. Rishøi.

Hun forlot butikken med både en ny bukse og en idé til en ny novelle.

I disse dager kommer Rishøi med sin tredje novellesamling, Vinternoveller. Debuten La stå fra 2007 ble hovedbok i Bokklubben Nye Bøker, og andreboken Historien om Fru Berg fra 2011 ble mottatt med en nominasjon til Brageprisen og beskrivelser av Rishøi som formsikker og innsiktsfull. Som i Rishøis tidligere bøker, vil menneskene i Vinternoveller gjøre det rette for seg selv og andre, men strever med å håndtere forpliktelser som følger med familie, skole og jobb. Hendelsen på prøverommet førte til novellen «Vi kan ikke hjelpe alle», hvor en ung mor og datteren som har tisset på seg søker ly fra vinterkulden i en undertøysavdeling på Linderudsenteret.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.