Annonse
13:03 - 02. januar 2014

Begrensningens armslag

Etter femti år finner det franske skriveverkstedet OuLiPo fortsatt nye måter å skrive på. Forfatterspirer kurses i å leke seg frem til gode tekster.

Samling: OuLiPo-samling med Harry Mathews, Francoise Caradec, Marcel Bénabou, Noël Arnaud, Paul Fournel, Claude Berge, Jacques Jouet, Michéle Métail og Paul Braffort i et bilde fra 1990 i Paris. Foto: Privat
Annonse

Første setning: To menn går inn i et rom. Siste setning: Utenfor skinte solen.

I en tegnesal på San Fransisco Kunstinstitutt tar skrivekursdeltagerne pennene fatt for å skrive en historie der første og siste setning er gitt. Når tekstene leses opp, viser det seg at nesten alle har satt mennene til å slåss. Den franske forfatteren og skrivekursholderen Paul Fournel nikker fornøyd.

– Jeg lurte dere inn i et voldelig rom. Når den siste setningen sier at solen skinner ute, tenker vi fort at det må regne inne, sier han og deler ut nye ark.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.