Annonse
12:33 - 14. februar 2014

Stortinget lar sakprosaen i fred

Annonse

Debatten om etiske retningslinjer for sakprosa har nådd parlamentariske høyder. Denne uken behandlet kulturkomiteen på Stortinget et forslag om hvorvidt regjeringen skulle be bokbransjen innføre etiske kjøreregler for dokumentarlitteraturen. «Intensjonen om en sånn ordning er god, men konklusjonen er at bransjen selv må ta det ansvaret», konkluderte komitéleder Svein Harberg (H). Styreleder i Norsk faglitterær-, forfatter- og oversetterforening (NFF), Jørgen Lorentzen, er enig, og sier til Bok og Samfunn at det er gledelig at saken ikke går videre i Stortinget.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse