Annonse
12:33 - 14. februar 2014

Stortinget lar sakprosaen i fred

Annonse

Debatten om etiske retningslinjer for sakprosa har nådd parlamentariske høyder. Denne uken behandlet kulturkomiteen på Stortinget et forslag om hvorvidt regjeringen skulle be bokbransjen innføre etiske kjøreregler for dokumentarlitteraturen. «Intensjonen om en sånn ordning er god, men konklusjonen er at bransjen selv må ta det ansvaret», konkluderte komitéleder Svein Harberg (H). Styreleder i Norsk faglitterær-, forfatter- og oversetterforening (NFF), Jørgen Lorentzen, er enig, og sier til Bok og Samfunn at det er gledelig at saken ikke går videre i Stortinget.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.