Annonse
05:48 - 21. februar 2014

Hva betyr «hjemme»?

Anbefalt artikkel: James Wood: «On Not Going Home». London Review of Books, lrb.co.uk, 20. februar.

Annonse

Før eller siden begynner alle skrivende mennesker å skrive om seg selv. Hvis man i utgangspunktet tilhører den internasjonale litteraturkritikkens verdenselite, blir resultatet sannsynligvis mer lesverdig enn ellers. James Wood har på mange måter to parallelle forfatterskap: Et som forsøker å kartlegge verdens samtidige romankunst, og et som sirkler rundt barndommen i en kristen britisk familie og den store reisen over Atlanterhavet. I dette lange og langsomme essayet driver han denne refleksjonen inn til kjernen: Hva betyr «hjemme» og hva er konsekvensen av å velge dette hjemmet bort? Obligatorisk lesning også hvis man er blant dem som har slått seg ned et par langpasninger unna mor og far.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.