Annonse
05:48 - 21. februar 2014

Hva betyr «hjemme»?

Anbefalt artikkel: James Wood: «On Not Going Home». London Review of Books, lrb.co.uk, 20. februar.

Annonse

Før eller siden begynner alle skrivende mennesker å skrive om seg selv. Hvis man i utgangspunktet tilhører den internasjonale litteraturkritikkens verdenselite, blir resultatet sannsynligvis mer lesverdig enn ellers. James Wood har på mange måter to parallelle forfatterskap: Et som forsøker å kartlegge verdens samtidige romankunst, og et som sirkler rundt barndommen i en kristen britisk familie og den store reisen over Atlanterhavet. I dette lange og langsomme essayet driver han denne refleksjonen inn til kjernen: Hva betyr «hjemme» og hva er konsekvensen av å velge dette hjemmet bort? Obligatorisk lesning også hvis man er blant dem som har slått seg ned et par langpasninger unna mor og far.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse