Annonse
05:48 - 21. februar 2014

Hva betyr «hjemme»?

Anbefalt artikkel: James Wood: «On Not Going Home». London Review of Books, lrb.co.uk, 20. februar.

Annonse

Før eller siden begynner alle skrivende mennesker å skrive om seg selv. Hvis man i utgangspunktet tilhører den internasjonale litteraturkritikkens verdenselite, blir resultatet sannsynligvis mer lesverdig enn ellers. James Wood har på mange måter to parallelle forfatterskap: Et som forsøker å kartlegge verdens samtidige romankunst, og et som sirkler rundt barndommen i en kristen britisk familie og den store reisen over Atlanterhavet. I dette lange og langsomme essayet driver han denne refleksjonen inn til kjernen: Hva betyr «hjemme» og hva er konsekvensen av å velge dette hjemmet bort? Obligatorisk lesning også hvis man er blant dem som har slått seg ned et par langpasninger unna mor og far.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.