Annonse
09:20 - 25. oktober 2013

Trykkokersken

– Jeg er veldig lei av ordet stillhet, sier Merethe Lindstrøm. Men vil fortsatt skrive noveller fri for utropstegn og hyl.

Ikke stusslig: – For hver såkalt trist bok gis det ut en vanvittig mengde underholdningslitteratur, sier Merethe Lindstrøm, som mener den nordiske litteraturen ufortjent oppfattes som fåmælt og dunkel. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Novellesamlingen Arkitekt, som kommer i neste uke, er Merethe Lindstrøms første bok etter at hun mottok Nordisk Råds litteraturpris for Dager i stillhetens historie i 2012.

– Den er nok noe mer utadvendt enn min forrige novellesamling, Gjestene, som kom i 2007. Tittelen Arkitekt peker på at flere av karakterene er ute etter en plan, i liv som er preget av kaos. Ordet blir en forestilling om orden. Men den viser også til hvordan jeg som forfatter er en arkitekt som forsøker å lage sammenhenger.

– Har det å få Nordisk Råds litteraturpris påvirket selve skriveprosessen din?

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse