Annonse

Annonse

09:31 - 15. november 2013

Stiligst mann har dobbelt bunn

Bendik Kaltenborn imponerer med nye sider, fra folkeeventyraktige akvareller til meningssterk satire.

I bokskya: Serien «Hildringstimen» viser Bendik Kaltenborn som en meningssterk og vittig satiriker.

Bendik Kaltenborn har tegnet seg til en Grünerløkka-kred så solid at den kunne være sikkerhet for et anselig boliglån. Så viser det seg at det han virkelig liker er å sitte på en hytte langt unna byen og male folkeeventyraktige skremsler. Akvarellene i hans nye bok er brutale og groteske, med hekser, muterte ulver og en djevel i dress. Detaljeringen og de malte fargene står i kontrast til den stiliserte elegansen i resten av boken, og viser et nytt ytterpunkt i Kaltenborns stil.

33 år gamle Kaltenborn er den mest markante av serieskaperne i generasjonen etter Jason og Kverneland. Han har de siste årene også gjort internasjonal suksess. Senest i september viste han seg frem i utstillingen «Norwegian Outlet» i Tokyo. Han leverer illustrasjoner til New York Times og The New Yorker, og den forrige boken, Serier som vil deg vel (2009), er oversatt til fransk og spansk. Her hjemme ga boken ham både Sproingprisen og Kulturdepartementets tegneseriepris, og Kaltenborn har fått det han kan bære av gull og sølv i Visuelt-kåringene til fagorganisasjonen Grafill.

 

Overhørte samtaler. Liker stilen, som den nye boken heter, samler tegneserier og illustrasjoner fra de fire siste årene. Mesteparten har vært trykt før, men en del av materialet er upublisert. Det er mange korte serier, gjerne bare én side, og tekstene til sist i boken om hvert av innslagene er nyttig. En del av kommentarene er også vittige.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse