Annonse
12:50 - 27. september 2013

Skal drøfte nytt regelverk

Forleggerforeningen skrev utkast til etiske retningslinjer for sakprosa allerede i 2007. Nå vil direktør Kristenn Einarsson at bransjen skal diskutere et mer detaljert regelverk.

Annonse

Marit Christensens planlagte bok om Wenche Behring Breivik har ført til ny debatt om behovet for et etisk regelverk og en selvdømmeordning for sakprosalitteratur – etter pressens modell med Vær varsom-plakaten og Pressens Faglige Utvalg.

Kristenn Einarsson, direktør i Den norske forleggerforening, viser til at det allerede i 2007 ble utarbeidet et ukast til retningslinjer for forlagenes etiske og profesjonelle ansvar.

– Forlag og forlagsredaksjoner har en sterkt innarbeidet praksis for etiske og juridiske vurderinger av bokprosjekter, men som forening synes vi det er klokt å formidle hva som er beste praksis for etisk tenkning rundt utgivelser, sier han.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse