Annonse
14:42 - 05. desember 2013

Ridderen av den relative moral

Forfatter George Saunders vil skrive viktige, emosjonelle, morsomme og maktkritiske noveller. Aller helst vil han skrive om folk som har det bra.

Revidering: Det tok George Saunders fjorten år å ferdigstille novellen «Semplicajente-dagbøkene». – Det er som om en ferdig historie er resultatet av et lagarbeid, bestående av alle de menneskene du var mens du skrev den, sier han. Foto: Damon Winter/The New York Times
Annonse

Det siste året har vært som å gå ned gaten og plutselig kjenne en fantastisk matlukt sive ut fra et fremmed menneskes hus, sier George Saunders.

En morgen i april, i hjemmet på en høyde i Catscills nord i delstaten New York, stirret den amerikanske novelleforfatteren ned på sitt eget navn. Det sto litt nedenfor Steven Spielberg og Christina Aguilera, på magasinet Times liste over verdens mest innflytelsesrike mennesker i 2013. På innpust kjente han på en stor glede. På utpust minnet han seg selv på det tåpelige ved medienes påfunn og innavl av nyhetsstoff.

– Du ville vært gal om du ikke stoppet på fortauet og nøt duften. Men enda galere om du gikk inn og begynte å spise, sier han.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse